კოქტეილი "მაიმუნის კუდი"

სასმელები 0 ბოლო განახლება: Feb 18, 2023 Created: Feb 18, 2023
კოქტეილი კოქტეილი კოქტეილი კოქტეილი კოქტეილი კოქტეილი
  • ულუფა: 12 კაცი
  • წინამომზადების დრო: 2 სთ
  • მომზადების დრო: 20 წუთი
  • კალორიები: -
  • სირთულე: საშუალო
ბეჭდვა

მაიმუნის კუდი ჩილეში საშობაო და ახალი წლის ტრადიციული სასმელია.

მისი სახელი ევალება პრეზიდენტ მანუელ მონტს. ლეგენდის თანახმად, ეს კოქტეილი სრულიად შემთხვევით გამოიგონეს ბანკეტზე მისი ინაუგურაციის საპატივცემულოდ. აღმოჩნდა, რომ დღესასწაულზე თითქმის ყველა სასმელი დასრულდა და ვიღაცას გაუჩნდა იდეა, ყავა რძესა და ყურძნის ნაყენს შეერევა. ასე გაჩნდა ეს რეცეპტი. მაგრამ სახელთან დაკავშირებით, არსებობს ორი განსხვავებული ვერსია. ერთ-ერთი მათგანი ამბობს, რომ ჩილეს პოლიტიკურ წრეებში კანდიდატებს, რომლებსაც გამარჯვების მცირე შანსი აქვთ, „კოლას“, ანუ „კუდს“ უწოდებენ. ამიტომ კოქტეილს ეწოდა Cola de Montt, რაც ნიშნავს "მონტის კუდს", რადგან ცოტანი ელოდნენ მონტის გამარჯვებას ამ არჩევნებში. სხვა ვერსიით, მანუელ მონტს უყვარდა თავისი კოლტის რევოლვერი და თქვა, რომ ამ კოქტეილის ყლუპი კოლტის გასროლას ჰგავს. ახლა კი ახალ სასმელს ერქვა "კოლტ მონტი" (Colt de Montt).

იმის გამო, რომ ჩილელები ძალიან სწრაფად ლაპარაკობენ და ხშირად ჭამენ სიტყვების დაბოლოებებს, კოქტეილის სახელი წარმოითქმის რაღაც "colemono", რომელიც გარდაიქმნება "cola de mono", ანუ "მაიმუნის კუდში"!

კლასიკური რეცეპტი იყენებს ყურძნის ნაყენს ან არაყს. რაც ჩვენს მაღაზიებში შეგიძლიათ იპოვოთ, იტალიური გრაპა ყველაზე შესაფერისია. შეგიძლიათ სცადოთ "მაიმუნის კუდი" სხვა ძლიერ ნაყენთან ერთად.

ინგრედიენტები

ინსტრუქცია

  1. მოამზადეთ ყავა თქვენი გემოვნებით. შეგიძლიათ აიღოთ 3 ჩ.კ. ხსნადი ყავა.
  2. ვანილის ნაჭერი დავჭრათ სიგრძეზე, დავჭრათ დაახლოებით მეოთხედი მუსკატის კაკალი და დავუმატოთ რძეს დანარჩენ სანელებლებთან და შაქართან ერთად. მიიყვანეთ ადუღებამდე და ადუღეთ 5 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე. შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან.
  3. გულს დაუმატეთ 2-3 ს.კ. ლ. რძე, ათქვიფეთ მსუბუქად და ჩაასხით ქვაბში.
  4. დაუმატეთ ყავა, აურიეთ და გააციეთ ოთახის ტემპერატურამდე.
  5. ჩაასხით გრაპა, მოურიეთ, შემდეგ გადაწურეთ საწურით და ბოთლით.
  6. სუფრასთან მიტანის წინ შედგით მაცივარში.

კოქტეილი "მაიმუნის კუდი"



  • ულუფა: 12 კაცი
  • წინამომზადების დრო: 2 სთ
  • მომზადების დრო: 20 წუთი
  • კალორიები: -
  • სირთულე: საშუალო

მაიმუნის კუდი ჩილეში საშობაო და ახალი წლის ტრადიციული სასმელია.

მისი სახელი ევალება პრეზიდენტ მანუელ მონტს. ლეგენდის თანახმად, ეს კოქტეილი სრულიად შემთხვევით გამოიგონეს ბანკეტზე მისი ინაუგურაციის საპატივცემულოდ. აღმოჩნდა, რომ დღესასწაულზე თითქმის ყველა სასმელი დასრულდა და ვიღაცას გაუჩნდა იდეა, ყავა რძესა და ყურძნის ნაყენს შეერევა. ასე გაჩნდა ეს რეცეპტი. მაგრამ სახელთან დაკავშირებით, არსებობს ორი განსხვავებული ვერსია. ერთ-ერთი მათგანი ამბობს, რომ ჩილეს პოლიტიკურ წრეებში კანდიდატებს, რომლებსაც გამარჯვების მცირე შანსი აქვთ, „კოლას“, ანუ „კუდს“ უწოდებენ. ამიტომ კოქტეილს ეწოდა Cola de Montt, რაც ნიშნავს "მონტის კუდს", რადგან ცოტანი ელოდნენ მონტის გამარჯვებას ამ არჩევნებში. სხვა ვერსიით, მანუელ მონტს უყვარდა თავისი კოლტის რევოლვერი და თქვა, რომ ამ კოქტეილის ყლუპი კოლტის გასროლას ჰგავს. ახლა კი ახალ სასმელს ერქვა "კოლტ მონტი" (Colt de Montt).

იმის გამო, რომ ჩილელები ძალიან სწრაფად ლაპარაკობენ და ხშირად ჭამენ სიტყვების დაბოლოებებს, კოქტეილის სახელი წარმოითქმის რაღაც "colemono", რომელიც გარდაიქმნება "cola de mono", ანუ "მაიმუნის კუდში"!

კლასიკური რეცეპტი იყენებს ყურძნის ნაყენს ან არაყს. რაც ჩვენს მაღაზიებში შეგიძლიათ იპოვოთ, იტალიური გრაპა ყველაზე შესაფერისია. შეგიძლიათ სცადოთ "მაიმუნის კუდი" სხვა ძლიერ ნაყენთან ერთად.

ინგრედიენტები

ინსტრუქცია

  1. მოამზადეთ ყავა თქვენი გემოვნებით. შეგიძლიათ აიღოთ 3 ჩ.კ. ხსნადი ყავა.
  2. ვანილის ნაჭერი დავჭრათ სიგრძეზე, დავჭრათ დაახლოებით მეოთხედი მუსკატის კაკალი და დავუმატოთ რძეს დანარჩენ სანელებლებთან და შაქართან ერთად. მიიყვანეთ ადუღებამდე და ადუღეთ 5 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე. შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან.
  3. გულს დაუმატეთ 2-3 ს.კ. ლ. რძე, ათქვიფეთ მსუბუქად და ჩაასხით ქვაბში.
  4. დაუმატეთ ყავა, აურიეთ და გააციეთ ოთახის ტემპერატურამდე.
  5. ჩაასხით გრაპა, მოურიეთ, შემდეგ გადაწურეთ საწურით და ბოთლით.
  6. სუფრასთან მიტანის წინ შედგით მაცივარში.

შეიძლება მოგეწონოთ

კომენტარის დამატება

გამოწერა

გამოიწერეთ ელ.ფოსტის განახლებები ახალ რეცეპტებზე...