ადუღეთ დიდი ქვაბი წყალი და გაათბეთ ღუმელი 190ºC- ზე. ძლიერ დამარილებული წყლის დიდი ქვაბი ადუღეთ მაღალ ცეცხლზე. ამასობაში, მოათავსეთ თარო შუა ღუმელში და გაათბეთ ღუმელი 190ºC- მდე. მოამზადეთ ბოსტნეული და ყველი.
მოამზადეთ ბოსტნეული, ყველი და პომიდორი. დაჭერით ნაჭრებათ 1 ბულგარული წიწაკა, 3 ნიორის კბილი გახეხეთ და მოათავსეთ ორივე საშუალო თასში. დაჭერით ნაჭრებათ 1 ხახვი. გახეხეთ ყველი, თუ დაგჭირდებათ, სანამ 3 ჭიქა არ გაქვთ. პომიდვრის ქილა გადაწურეთ წვრილ ბადეზე, ჩამოიბანეთ ცივი წყლის ქვეშ და გააჩერეთ, რომ კვლავ გაშრეს.
მოხარშეთ და გადაწურეთ მაკარონი. სპაგეტი დაჭერით 5 სნ ნაჭრებად და დაამატეთ მდუღარე წყალი. მოამზადეთ ინსტრუქციის შესაბამისად 7 – დან 8 წუთამდე. გადაწურეთ და გადადგით. ამასობაში მოამზადეთ ქათამი და დაიწყეთ სოუსი.
გახეხეთ ქათამი. თუ იყენებთ სრულ ქათამს, მკერდის ხორცი დაჭერით პატარა ნაჭრებად, კანი და ძვლები კი განზე გადადეთ
შუშეთ არომატული საშუალებები. გაადნეთ 4 სუფრის კოვზი კარაქი დიდ ჰოლანდიურ ღუმელში ან ღუმელში უსაფრთხო ქვაბში საშუალო ცეცხლზე. დაამატეთ ხახვი, მოაყარეთ მარილის 1/2 ჩაის კოვზი და მოხარშეთ დარბილებამდე, 5 – დან 6 წუთამდე. დაამატეთ ბულგარული წიწაკა და ნიორი და მოხარშეთ სანამ ნიორი არომატული გახდება, დაახლოებით 1 წუთი.
დაამატეთ 1/4 ჭიქა ფქვილი და მოხარშეთ მანამ, სანამ ფქვილი ქვაბის ფსკერს არ დაეფინება, 1 – დან 2 წუთამდე. გაზარდეთ სითბო საშუალოზე მაღალზე. დაამატეთ 2 ჭიქა მთლიანად ან 2% რძე, 1 ჭიქა დაბალი ნატრიუმის ქათმის ბულიონი და დარჩენილი 2 ჩაის კოვზი მარილი და აურიეთ ხის კოვზით, სანამ გლუვი გახდება. მოხარშეთ, აურიეთ ხშირად და გახეხეთ ქვაბის ფსკერი, სანამ არ ადუღდება და არ გასქელდება, დაახლოებით 4 წუთი.
დაუმატეთ ყველი, პომიდორი, ქათამი და სპაგეტი. აურიეთ 2 ჭიქა ყველი სანამ არ გადნება. გადმოდგით ცეცხლიდან. გადაწურეთ პომიდორი, ქათამი და სპაგეტი, სანამ თანაბრად არ შერწყმდება. დააგემოვნეთ და მოაყარეთ მარილი, როგორც საჭიროა.
გამოაცხვეთ ზემოდან მეტი ყველით. ზემოდან მოაყარეთ დარჩენილი 1 ჭიქა ყველი. აცხვეთ ბუშტუკამდე, დაახლოებით 20 წუთი. შეწითლებული ზედა ნაწილისთვის ჩართეთ ღუმელი, რომ მოხარშოს და მოხარშოთ, სანამ ყველი არ დაიწითლებს ლაქებში, 4 – დან 6 წუთამდე.
ადუღეთ დიდი ქვაბი წყალი და გაათბეთ ღუმელი 190ºC- ზე. ძლიერ დამარილებული წყლის დიდი ქვაბი ადუღეთ მაღალ ცეცხლზე. ამასობაში, მოათავსეთ თარო შუა ღუმელში და გაათბეთ ღუმელი 190ºC- მდე. მოამზადეთ ბოსტნეული და ყველი.
მოამზადეთ ბოსტნეული, ყველი და პომიდორი. დაჭერით ნაჭრებათ 1 ბულგარული წიწაკა, 3 ნიორის კბილი გახეხეთ და მოათავსეთ ორივე საშუალო თასში. დაჭერით ნაჭრებათ 1 ხახვი. გახეხეთ ყველი, თუ დაგჭირდებათ, სანამ 3 ჭიქა არ გაქვთ. პომიდვრის ქილა გადაწურეთ წვრილ ბადეზე, ჩამოიბანეთ ცივი წყლის ქვეშ და გააჩერეთ, რომ კვლავ გაშრეს.
მოხარშეთ და გადაწურეთ მაკარონი. სპაგეტი დაჭერით 5 სნ ნაჭრებად და დაამატეთ მდუღარე წყალი. მოამზადეთ ინსტრუქციის შესაბამისად 7 – დან 8 წუთამდე. გადაწურეთ და გადადგით. ამასობაში მოამზადეთ ქათამი და დაიწყეთ სოუსი.
გახეხეთ ქათამი. თუ იყენებთ სრულ ქათამს, მკერდის ხორცი დაჭერით პატარა ნაჭრებად, კანი და ძვლები კი განზე გადადეთ
შუშეთ არომატული საშუალებები. გაადნეთ 4 სუფრის კოვზი კარაქი დიდ ჰოლანდიურ ღუმელში ან ღუმელში უსაფრთხო ქვაბში საშუალო ცეცხლზე. დაამატეთ ხახვი, მოაყარეთ მარილის 1/2 ჩაის კოვზი და მოხარშეთ დარბილებამდე, 5 – დან 6 წუთამდე. დაამატეთ ბულგარული წიწაკა და ნიორი და მოხარშეთ სანამ ნიორი არომატული გახდება, დაახლოებით 1 წუთი.
დაამატეთ 1/4 ჭიქა ფქვილი და მოხარშეთ მანამ, სანამ ფქვილი ქვაბის ფსკერს არ დაეფინება, 1 – დან 2 წუთამდე. გაზარდეთ სითბო საშუალოზე მაღალზე. დაამატეთ 2 ჭიქა მთლიანად ან 2% რძე, 1 ჭიქა დაბალი ნატრიუმის ქათმის ბულიონი და დარჩენილი 2 ჩაის კოვზი მარილი და აურიეთ ხის კოვზით, სანამ გლუვი გახდება. მოხარშეთ, აურიეთ ხშირად და გახეხეთ ქვაბის ფსკერი, სანამ არ ადუღდება და არ გასქელდება, დაახლოებით 4 წუთი.
დაუმატეთ ყველი, პომიდორი, ქათამი და სპაგეტი. აურიეთ 2 ჭიქა ყველი სანამ არ გადნება. გადმოდგით ცეცხლიდან. გადაწურეთ პომიდორი, ქათამი და სპაგეტი, სანამ თანაბრად არ შერწყმდება. დააგემოვნეთ და მოაყარეთ მარილი, როგორც საჭიროა.
გამოაცხვეთ ზემოდან მეტი ყველით. ზემოდან მოაყარეთ დარჩენილი 1 ჭიქა ყველი. აცხვეთ ბუშტუკამდე, დაახლოებით 20 წუთი. შეწითლებული ზედა ნაწილისთვის ჩართეთ ღუმელი, რომ მოხარშოს და მოხარშოთ, სანამ ყველი არ დაიწითლებს ლაქებში, 4 – დან 6 წუთამდე.