სპაგეტი ქათმის ხორცით

დესერტები 0 ბოლო განახლება: Jun 16, 2021 Created: Jun 16, 2021
სპაგეტი ქათმის ხორცით
  • ულუფა: 7 კაცი
  • წინამომზადების დრო: 10
  • მომზადების დრო: 50
  • კალორიები: -
  • სირთულე: საშუალო
ბეჭდვა

სპაგეტი ქათმის ხორცით

ინგრედიენტები

ინსტრუქცია

  1. ადუღეთ დიდი ქვაბი წყალი და გაათბეთ ღუმელი 190ºC- ზე. ძლიერ დამარილებული წყლის დიდი ქვაბი ადუღეთ მაღალ ცეცხლზე. ამასობაში, მოათავსეთ თარო შუა ღუმელში და გაათბეთ ღუმელი 190ºC- მდე. მოამზადეთ ბოსტნეული და ყველი.
  2. მოამზადეთ ბოსტნეული, ყველი და პომიდორი. დაჭერით ნაჭრებათ 1 ბულგარული წიწაკა, 3 ნიორის კბილი გახეხეთ და მოათავსეთ ორივე საშუალო თასში. დაჭერით ნაჭრებათ 1 ხახვი. გახეხეთ ყველი, თუ დაგჭირდებათ, სანამ 3 ჭიქა არ გაქვთ. პომიდვრის ქილა გადაწურეთ წვრილ ბადეზე, ჩამოიბანეთ ცივი წყლის ქვეშ და გააჩერეთ, რომ კვლავ გაშრეს.
  3. მოხარშეთ და გადაწურეთ მაკარონი. სპაგეტი დაჭერით 5 სნ ნაჭრებად და დაამატეთ მდუღარე წყალი. მოამზადეთ ინსტრუქციის შესაბამისად 7 – დან 8 წუთამდე. გადაწურეთ და გადადგით. ამასობაში მოამზადეთ ქათამი და დაიწყეთ სოუსი.
  4. გახეხეთ ქათამი. თუ იყენებთ სრულ ქათამს, მკერდის ხორცი დაჭერით პატარა ნაჭრებად, კანი და ძვლები კი განზე გადადეთ
  5. შუშეთ არომატული საშუალებები. გაადნეთ 4 სუფრის კოვზი კარაქი დიდ ჰოლანდიურ ღუმელში ან ღუმელში უსაფრთხო ქვაბში საშუალო ცეცხლზე. დაამატეთ ხახვი, მოაყარეთ მარილის 1/2 ჩაის კოვზი და მოხარშეთ დარბილებამდე, 5 – დან 6 წუთამდე. დაამატეთ ბულგარული წიწაკა და ნიორი და მოხარშეთ სანამ ნიორი არომატული გახდება, დაახლოებით 1 წუთი.
  6. დაამატეთ 1/4 ჭიქა ფქვილი და მოხარშეთ მანამ, სანამ ფქვილი ქვაბის ფსკერს არ დაეფინება, 1 – დან 2 წუთამდე. გაზარდეთ სითბო საშუალოზე მაღალზე. დაამატეთ 2 ჭიქა მთლიანად ან 2% რძე, 1 ჭიქა დაბალი ნატრიუმის ქათმის ბულიონი და დარჩენილი 2 ჩაის კოვზი მარილი და აურიეთ ხის კოვზით, სანამ გლუვი გახდება. მოხარშეთ, აურიეთ ხშირად და გახეხეთ ქვაბის ფსკერი, სანამ არ ადუღდება და არ გასქელდება, დაახლოებით 4 წუთი.
  7. დაუმატეთ ყველი, პომიდორი, ქათამი და სპაგეტი. აურიეთ 2 ჭიქა ყველი სანამ არ გადნება. გადმოდგით ცეცხლიდან. გადაწურეთ პომიდორი, ქათამი და სპაგეტი, სანამ თანაბრად არ შერწყმდება. დააგემოვნეთ და მოაყარეთ მარილი, როგორც საჭიროა.
  8. გამოაცხვეთ ზემოდან მეტი ყველით. ზემოდან მოაყარეთ დარჩენილი 1 ჭიქა ყველი. აცხვეთ ბუშტუკამდე, დაახლოებით 20 წუთი. შეწითლებული ზედა ნაწილისთვის ჩართეთ ღუმელი, რომ მოხარშოს და მოხარშოთ, სანამ ყველი არ დაიწითლებს ლაქებში, 4 – დან 6 წუთამდე.
  9. მირთმევამდე გააგრილეთ 5 წუთი. სუფრასთან მიტანამდე 5 წუთით ადრე გააგრილეთ ქვაბი.

სპაგეტი ქათმის ხორცით



  • ულუფა: 7 კაცი
  • წინამომზადების დრო: 10
  • მომზადების დრო: 50
  • კალორიები: -
  • სირთულე: საშუალო

სპაგეტი ქათმის ხორცით

ინგრედიენტები

ინსტრუქცია

  1. ადუღეთ დიდი ქვაბი წყალი და გაათბეთ ღუმელი 190ºC- ზე. ძლიერ დამარილებული წყლის დიდი ქვაბი ადუღეთ მაღალ ცეცხლზე. ამასობაში, მოათავსეთ თარო შუა ღუმელში და გაათბეთ ღუმელი 190ºC- მდე. მოამზადეთ ბოსტნეული და ყველი.
  2. მოამზადეთ ბოსტნეული, ყველი და პომიდორი. დაჭერით ნაჭრებათ 1 ბულგარული წიწაკა, 3 ნიორის კბილი გახეხეთ და მოათავსეთ ორივე საშუალო თასში. დაჭერით ნაჭრებათ 1 ხახვი. გახეხეთ ყველი, თუ დაგჭირდებათ, სანამ 3 ჭიქა არ გაქვთ. პომიდვრის ქილა გადაწურეთ წვრილ ბადეზე, ჩამოიბანეთ ცივი წყლის ქვეშ და გააჩერეთ, რომ კვლავ გაშრეს.
  3. მოხარშეთ და გადაწურეთ მაკარონი. სპაგეტი დაჭერით 5 სნ ნაჭრებად და დაამატეთ მდუღარე წყალი. მოამზადეთ ინსტრუქციის შესაბამისად 7 – დან 8 წუთამდე. გადაწურეთ და გადადგით. ამასობაში მოამზადეთ ქათამი და დაიწყეთ სოუსი.
  4. გახეხეთ ქათამი. თუ იყენებთ სრულ ქათამს, მკერდის ხორცი დაჭერით პატარა ნაჭრებად, კანი და ძვლები კი განზე გადადეთ
  5. შუშეთ არომატული საშუალებები. გაადნეთ 4 სუფრის კოვზი კარაქი დიდ ჰოლანდიურ ღუმელში ან ღუმელში უსაფრთხო ქვაბში საშუალო ცეცხლზე. დაამატეთ ხახვი, მოაყარეთ მარილის 1/2 ჩაის კოვზი და მოხარშეთ დარბილებამდე, 5 – დან 6 წუთამდე. დაამატეთ ბულგარული წიწაკა და ნიორი და მოხარშეთ სანამ ნიორი არომატული გახდება, დაახლოებით 1 წუთი.
  6. დაამატეთ 1/4 ჭიქა ფქვილი და მოხარშეთ მანამ, სანამ ფქვილი ქვაბის ფსკერს არ დაეფინება, 1 – დან 2 წუთამდე. გაზარდეთ სითბო საშუალოზე მაღალზე. დაამატეთ 2 ჭიქა მთლიანად ან 2% რძე, 1 ჭიქა დაბალი ნატრიუმის ქათმის ბულიონი და დარჩენილი 2 ჩაის კოვზი მარილი და აურიეთ ხის კოვზით, სანამ გლუვი გახდება. მოხარშეთ, აურიეთ ხშირად და გახეხეთ ქვაბის ფსკერი, სანამ არ ადუღდება და არ გასქელდება, დაახლოებით 4 წუთი.
  7. დაუმატეთ ყველი, პომიდორი, ქათამი და სპაგეტი. აურიეთ 2 ჭიქა ყველი სანამ არ გადნება. გადმოდგით ცეცხლიდან. გადაწურეთ პომიდორი, ქათამი და სპაგეტი, სანამ თანაბრად არ შერწყმდება. დააგემოვნეთ და მოაყარეთ მარილი, როგორც საჭიროა.
  8. გამოაცხვეთ ზემოდან მეტი ყველით. ზემოდან მოაყარეთ დარჩენილი 1 ჭიქა ყველი. აცხვეთ ბუშტუკამდე, დაახლოებით 20 წუთი. შეწითლებული ზედა ნაწილისთვის ჩართეთ ღუმელი, რომ მოხარშოს და მოხარშოთ, სანამ ყველი არ დაიწითლებს ლაქებში, 4 – დან 6 წუთამდე.
  9. მირთმევამდე გააგრილეთ 5 წუთი. სუფრასთან მიტანამდე 5 წუთით ადრე გააგრილეთ ქვაბი.

შეიძლება მოგეწონოთ

კომენტარის დამატება

გამოწერა

გამოიწერეთ ელ.ფოსტის განახლებები ახალ რეცეპტებზე...