ყაბაყის პიცა

პიცა 0 ბოლო განახლება: Jun 16, 2021 Created: Jun 16, 2021
ყაბაყის პიცა
  • ულუფა: -
  • წინამომზადების დრო: -
  • მომზადების დრო: -
  • კალორიები: -
  • სირთულე: საშუალო
ბეჭდვა

ყაბაყის პიცა

ინგრედიენტები

ინსტრუქცია

  1. ყაბაყი გაჭერით სიგრძეზე შუაზე, შემდეგ კი თითოეული ნახევარ მთვარედ გაჭერით. საშუალო თასში ჩაყარეთ ყაბაყი 1 კბილი გახეხილი ან დაჭყლეტილი ნიორით და 3/4 კოვზი მარილით. ყაბაყი გადაიტანეთ ბადეზე და გადადგით თასი. გავაჩეროთ 30 წუთი, დროგამოშვებით შევანჯღიოთ. მოათავსეთ ყაბაყი ქაღალდის პირსახოცების ორმაგი ფენის შუაში. მიიტანეთ ქაღალდის პირსახოცები ყაბაყის გარშემო და ნაზად გამოწურეთ ზედმეტი ტენიანობის გასათავისუფლებლად. გააშრეთ ყაბაყი და გადადევით გვერდზე.
  2. გაახურეთ ღუმელი 260°c– ზე და დააყენეთ ღუმელის თარო ყველაზე დაბალ მდგომარეობაში.
  3. გაჭიმეთ პიცის ცომი მრგვლად, ისე რომ მოთავსდეს პიცის ტაფაზე. მსუბუქად მოასხით ზეითუნის ზეთი ცომს, ხელების გამოყენებით თანაბრად გაანაწილეთ ზეთი გარშემო. მოაყარეთ ცომს მწიკვი მარილი. ზემოდან პიცას მოაყარეთ თანაბრად გახეხილი მოცარელას ყველი, შემდეგ კი ზემოდან თანაბრად გაანაწილეთ 2 წვრილად დაჭრილი ნივრის კბილი, მომზადებული ყაბაყი, ლიმონის ნაჭრები. პიცის ზედაპირს მოაყარეთ ცოტა მარილი და შემდეგ ოდნავ მოასხით ზეითუნის ზეთი.
  4. გადაიტანეთ პიცა ღუმელში ყველაზე დაბალ თაროზე და შეწვით მანამ, სანამ ქერქი არ გაყავისფრდება (ქვედა და ქერქი) და ყველი ლამაზი და ბუშტიანი იქნება (9 - 11 წუთი). ბოლოს პიცას მოაყარეთ ნიორი.

ყაბაყის პიცა



  • ულუფა: -
  • წინამომზადების დრო: -
  • მომზადების დრო: -
  • კალორიები: -
  • სირთულე: საშუალო

ყაბაყის პიცა

ინგრედიენტები

ინსტრუქცია

  1. ყაბაყი გაჭერით სიგრძეზე შუაზე, შემდეგ კი თითოეული ნახევარ მთვარედ გაჭერით. საშუალო თასში ჩაყარეთ ყაბაყი 1 კბილი გახეხილი ან დაჭყლეტილი ნიორით და 3/4 კოვზი მარილით. ყაბაყი გადაიტანეთ ბადეზე და გადადგით თასი. გავაჩეროთ 30 წუთი, დროგამოშვებით შევანჯღიოთ. მოათავსეთ ყაბაყი ქაღალდის პირსახოცების ორმაგი ფენის შუაში. მიიტანეთ ქაღალდის პირსახოცები ყაბაყის გარშემო და ნაზად გამოწურეთ ზედმეტი ტენიანობის გასათავისუფლებლად. გააშრეთ ყაბაყი და გადადევით გვერდზე.
  2. გაახურეთ ღუმელი 260°c– ზე და დააყენეთ ღუმელის თარო ყველაზე დაბალ მდგომარეობაში.
  3. გაჭიმეთ პიცის ცომი მრგვლად, ისე რომ მოთავსდეს პიცის ტაფაზე. მსუბუქად მოასხით ზეითუნის ზეთი ცომს, ხელების გამოყენებით თანაბრად გაანაწილეთ ზეთი გარშემო. მოაყარეთ ცომს მწიკვი მარილი. ზემოდან პიცას მოაყარეთ თანაბრად გახეხილი მოცარელას ყველი, შემდეგ კი ზემოდან თანაბრად გაანაწილეთ 2 წვრილად დაჭრილი ნივრის კბილი, მომზადებული ყაბაყი, ლიმონის ნაჭრები. პიცის ზედაპირს მოაყარეთ ცოტა მარილი და შემდეგ ოდნავ მოასხით ზეითუნის ზეთი.
  4. გადაიტანეთ პიცა ღუმელში ყველაზე დაბალ თაროზე და შეწვით მანამ, სანამ ქერქი არ გაყავისფრდება (ქვედა და ქერქი) და ყველი ლამაზი და ბუშტიანი იქნება (9 - 11 წუთი). ბოლოს პიცას მოაყარეთ ნიორი.

შეიძლება მოგეწონოთ

კომენტარის დამატება

გამოწერა

გამოიწერეთ ელ.ფოსტის განახლებები ახალ რეცეპტებზე...