- ულუფა: 6 კაცი
- წინამომზადების დრო: 12 სთ
- მომზადების დრო: 30 წთ
- კალორიები: -
- სირთულე:
ადვილი
ბეჭდვა
სტანდარტული მწვადი ძმრით და ხახვით
ინგრედიენტები
ინსტრუქცია
- მოამზადეთ ღორის ხორცი მწვადისთვის. გარეცხეთ ხორცი და გააშრეთ ქაღალდის პირსახოცებით. მოაშორეთ ზედმეტი ცხიმი, დატოვეთ თხელი ფენა. ხორცი დავჭრათ 2 სმ სისქის ნაჭრებად.
- გააცალეთ ქაბაბის ბოლქვები და დაჭერით რგოლებად მინიმუმ 3-5 მმ სისქით. ხორცი მოათავსეთ დიდ, განიერ ქვაბში. ზემოდან მოაყარეთ დაჭრილი ხახვი.
- მოაყარეთ მარილი (დაახლოებით 1 ს/კ) და პილპილი გემოვნებით. ხორცის ნაჭრები შეურიეთ ხახვს, შეეცადეთ წვენი ამოიღოთ რგოლებიდან. ჩაასხით ძმარი წყალში და აურიეთ კოვზით.
- მიღებული მარინადი დაასხით ტაფაში ხორცს და ხახვს. კვლავ აურიეთ და დახურეთ კონტეინერი სახურავით. ხორცი შედგით მაცივარში მინიმუმ 12 საათის განმავლობაში დასამარინადებლად.
- მოამზადეთ ნახშირი მწვადისთვის: კარგად უნდა დაიწვას და თეთრი ფერფლით დაიფაროს. ღორის ნაჭრები გადაუსვით შამფურებზე, მონაცვლეობით ხახვის რგოლებით.
- შამფურები მოათავსეთ გრილზე და მოხარშეთ, დროდადრო გადაატრიალეთ, სანამ ბოლომდე არ მოიხარშება. პროცესი დაახლოებით 15 წუთი სჭირდება. შეგიძლიათ მიირთვათ ახალი მწვანილით და ბოსტნეულით.
მწვადი ძმრით და ხახვით
- ულუფა: 6 კაცი
- წინამომზადების დრო: 12 სთ
- მომზადების დრო: 30 წთ
- კალორიები: -
- სირთულე:
ადვილი
სტანდარტული მწვადი ძმრით და ხახვით
ინგრედიენტები
ინსტრუქცია
- მოამზადეთ ღორის ხორცი მწვადისთვის. გარეცხეთ ხორცი და გააშრეთ ქაღალდის პირსახოცებით. მოაშორეთ ზედმეტი ცხიმი, დატოვეთ თხელი ფენა. ხორცი დავჭრათ 2 სმ სისქის ნაჭრებად.
- გააცალეთ ქაბაბის ბოლქვები და დაჭერით რგოლებად მინიმუმ 3-5 მმ სისქით. ხორცი მოათავსეთ დიდ, განიერ ქვაბში. ზემოდან მოაყარეთ დაჭრილი ხახვი.
- მოაყარეთ მარილი (დაახლოებით 1 ს/კ) და პილპილი გემოვნებით. ხორცის ნაჭრები შეურიეთ ხახვს, შეეცადეთ წვენი ამოიღოთ რგოლებიდან. ჩაასხით ძმარი წყალში და აურიეთ კოვზით.
- მიღებული მარინადი დაასხით ტაფაში ხორცს და ხახვს. კვლავ აურიეთ და დახურეთ კონტეინერი სახურავით. ხორცი შედგით მაცივარში მინიმუმ 12 საათის განმავლობაში დასამარინადებლად.
- მოამზადეთ ნახშირი მწვადისთვის: კარგად უნდა დაიწვას და თეთრი ფერფლით დაიფაროს. ღორის ნაჭრები გადაუსვით შამფურებზე, მონაცვლეობით ხახვის რგოლებით.
- შამფურები მოათავსეთ გრილზე და მოხარშეთ, დროდადრო გადაატრიალეთ, სანამ ბოლომდე არ მოიხარშება. პროცესი დაახლოებით 15 წუთი სჭირდება. შეგიძლიათ მიირთვათ ახალი მწვანილით და ბოსტნეულით.
შეიძლება მოგეწონოთ
კომენტარის დამატება