მწვადი ძმრით და ხახვით

ღორის 0 ბოლო განახლება: Jan 20, 2024 Created: Jan 20, 2024
მწვადი ძმრით და ხახვით
  • ულუფა: 6 კაცი
  • წინამომზადების დრო: 12 სთ
  • მომზადების დრო: 30 წთ
  • კალორიები: -
  • სირთულე: ადვილი
ბეჭდვა

სტანდარტული მწვადი ძმრით და ხახვით

ინგრედიენტები

ინსტრუქცია

  1. მოამზადეთ ღორის ხორცი მწვადისთვის. გარეცხეთ ხორცი და გააშრეთ ქაღალდის პირსახოცებით. მოაშორეთ ზედმეტი ცხიმი, დატოვეთ თხელი ფენა. ხორცი დავჭრათ 2 სმ სისქის ნაჭრებად.
  2. გააცალეთ ქაბაბის ბოლქვები და დაჭერით რგოლებად მინიმუმ 3-5 მმ სისქით. ხორცი მოათავსეთ დიდ, განიერ ქვაბში. ზემოდან მოაყარეთ დაჭრილი ხახვი.
  3. მოაყარეთ მარილი (დაახლოებით 1 ს/კ) და პილპილი გემოვნებით. ხორცის ნაჭრები შეურიეთ ხახვს, შეეცადეთ წვენი ამოიღოთ რგოლებიდან. ჩაასხით ძმარი წყალში და აურიეთ კოვზით.
  4. მიღებული მარინადი დაასხით ტაფაში ხორცს და ხახვს. კვლავ აურიეთ და დახურეთ კონტეინერი სახურავით. ხორცი შედგით მაცივარში მინიმუმ 12 საათის განმავლობაში დასამარინადებლად.
  5. მოამზადეთ ნახშირი მწვადისთვის: კარგად უნდა დაიწვას და თეთრი ფერფლით დაიფაროს. ღორის ნაჭრები გადაუსვით შამფურებზე, მონაცვლეობით ხახვის რგოლებით.
  6. შამფურები მოათავსეთ გრილზე და მოხარშეთ, დროდადრო გადაატრიალეთ, სანამ ბოლომდე არ მოიხარშება. პროცესი დაახლოებით 15 წუთი სჭირდება. შეგიძლიათ მიირთვათ ახალი მწვანილით და ბოსტნეულით.

მწვადი ძმრით და ხახვით



  • ულუფა: 6 კაცი
  • წინამომზადების დრო: 12 სთ
  • მომზადების დრო: 30 წთ
  • კალორიები: -
  • სირთულე: ადვილი

სტანდარტული მწვადი ძმრით და ხახვით

ინგრედიენტები

ინსტრუქცია

  1. მოამზადეთ ღორის ხორცი მწვადისთვის. გარეცხეთ ხორცი და გააშრეთ ქაღალდის პირსახოცებით. მოაშორეთ ზედმეტი ცხიმი, დატოვეთ თხელი ფენა. ხორცი დავჭრათ 2 სმ სისქის ნაჭრებად.
  2. გააცალეთ ქაბაბის ბოლქვები და დაჭერით რგოლებად მინიმუმ 3-5 მმ სისქით. ხორცი მოათავსეთ დიდ, განიერ ქვაბში. ზემოდან მოაყარეთ დაჭრილი ხახვი.
  3. მოაყარეთ მარილი (დაახლოებით 1 ს/კ) და პილპილი გემოვნებით. ხორცის ნაჭრები შეურიეთ ხახვს, შეეცადეთ წვენი ამოიღოთ რგოლებიდან. ჩაასხით ძმარი წყალში და აურიეთ კოვზით.
  4. მიღებული მარინადი დაასხით ტაფაში ხორცს და ხახვს. კვლავ აურიეთ და დახურეთ კონტეინერი სახურავით. ხორცი შედგით მაცივარში მინიმუმ 12 საათის განმავლობაში დასამარინადებლად.
  5. მოამზადეთ ნახშირი მწვადისთვის: კარგად უნდა დაიწვას და თეთრი ფერფლით დაიფაროს. ღორის ნაჭრები გადაუსვით შამფურებზე, მონაცვლეობით ხახვის რგოლებით.
  6. შამფურები მოათავსეთ გრილზე და მოხარშეთ, დროდადრო გადაატრიალეთ, სანამ ბოლომდე არ მოიხარშება. პროცესი დაახლოებით 15 წუთი სჭირდება. შეგიძლიათ მიირთვათ ახალი მწვანილით და ბოსტნეულით.

შეიძლება მოგეწონოთ

კომენტარის დამატება

გამოწერა

გამოიწერეთ ელ.ფოსტის განახლებები ახალ რეცეპტებზე...