ხაჭოს კასეროლი ვაშლით და ქიშმიშით

დესერტები 0 ბოლო განახლება: Jan 16, 2024 Created: Jan 16, 2024
ხაჭოს კასეროლი ვაშლით და ქიშმიშით
  • ულუფა: -
  • წინამომზადების დრო: -
  • მომზადების დრო: 1სტ 40წთ
  • კალორიები: -
  • სირთულე: საშუალო
ბეჭდვა

ხაჭოს კასეროლი ვაშლით და ქიშმიშით

ინგრედიენტები

ინსტრუქცია

  1. რეცეპტის ფოტო: ხაჭოს კასეროლი ვაშლით და ქიშმიშით, ნაბიჯი No1
  2. გააცხელეთ ღუმელი 160°C-ზე. ქიშმიში 15-20 წუთის განმავლობაში თბილ წყალში გახსენით. შემდეგ გადაწურეთ ქილაში და გააშრეთ.
  3. რეცეპტის ფოტო: ხაჭოს ქვაბი ვაშლით და ქიშმიშით, ნაბიჯი No2
  4. შეურიეთ სემოლინა, ფქვილი, სახამებელი, გამაფხვიერებელი და მარილი. კვერცხი, გული, შაქარი და არაჟანი ავთქვიფოთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
  5. რეცეპტის მომზადების ფოტო: ხაჭოს ქვაბი ვაშლით და ქიშმიშით, ნაბიჯი No3
  6. განაგრძეთ ცემა (სასურველია ჩაძირვის ბლენდერით, მაგრამ შეგიძლიათ გამოიყენოთ მიქსერიც), დაამატეთ ცოტა ხაჭო. როდესაც მთელი ხაჭო დაემატება, დაამატეთ მშრალი ნარევი და საფუძვლიანად აურიეთ. გააჩერეთ ნარევი 20 წუთის განმავლობაში.
  7. გათალეთ ვაშლი, გაჭერით ნაჭრებად და მოაყარეთ ლიმონის წვენი. ცომს დაუმატეთ ლიმონის ცედრა და ქიშმიში და აურიეთ.
  8. რეცეპტის ფოტო: ხაჭოს ქვაბი ვაშლით და ქიშმიშით, ნაბიჯი No5
  9. ღრმა ტაფას უხვად წაუსვით ზეთი და მოაყარეთ ცოტაოდენი სემოლინა. ვაშლი ტაფის ძირზე მოათავსეთ, ერთმანეთის გადაფარვით. ფრთხილად მოათავსეთ ცომი მათზე. ქვაბი შედგით ღუმელში 45–60 წუთის განმავლობაში. მზა ჭურჭლის ცენტრში ჩასმული ხის შამფური სუფთა უნდა გამოვიდეს.
  10. გააგრილეთ კასეროლი მავთულის თაროზე, 15 წუთის განმავლობაში. ფრთხილად გადააბრუნეთ ქვაბი თეფშზე. მიირთვით არაჟანთან ან ჯემთან ერთად, თბილი ან გაგრილებული.

ხაჭოს კასეროლი ვაშლით და ქიშმიშით



  • ულუფა: -
  • წინამომზადების დრო: -
  • მომზადების დრო: 1სტ 40წთ
  • კალორიები: -
  • სირთულე: საშუალო

ხაჭოს კასეროლი ვაშლით და ქიშმიშით

ინგრედიენტები

ინსტრუქცია

  1. რეცეპტის ფოტო: ხაჭოს კასეროლი ვაშლით და ქიშმიშით, ნაბიჯი No1
  2. გააცხელეთ ღუმელი 160°C-ზე. ქიშმიში 15-20 წუთის განმავლობაში თბილ წყალში გახსენით. შემდეგ გადაწურეთ ქილაში და გააშრეთ.
  3. რეცეპტის ფოტო: ხაჭოს ქვაბი ვაშლით და ქიშმიშით, ნაბიჯი No2
  4. შეურიეთ სემოლინა, ფქვილი, სახამებელი, გამაფხვიერებელი და მარილი. კვერცხი, გული, შაქარი და არაჟანი ავთქვიფოთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
  5. რეცეპტის მომზადების ფოტო: ხაჭოს ქვაბი ვაშლით და ქიშმიშით, ნაბიჯი No3
  6. განაგრძეთ ცემა (სასურველია ჩაძირვის ბლენდერით, მაგრამ შეგიძლიათ გამოიყენოთ მიქსერიც), დაამატეთ ცოტა ხაჭო. როდესაც მთელი ხაჭო დაემატება, დაამატეთ მშრალი ნარევი და საფუძვლიანად აურიეთ. გააჩერეთ ნარევი 20 წუთის განმავლობაში.
  7. გათალეთ ვაშლი, გაჭერით ნაჭრებად და მოაყარეთ ლიმონის წვენი. ცომს დაუმატეთ ლიმონის ცედრა და ქიშმიში და აურიეთ.
  8. რეცეპტის ფოტო: ხაჭოს ქვაბი ვაშლით და ქიშმიშით, ნაბიჯი No5
  9. ღრმა ტაფას უხვად წაუსვით ზეთი და მოაყარეთ ცოტაოდენი სემოლინა. ვაშლი ტაფის ძირზე მოათავსეთ, ერთმანეთის გადაფარვით. ფრთხილად მოათავსეთ ცომი მათზე. ქვაბი შედგით ღუმელში 45–60 წუთის განმავლობაში. მზა ჭურჭლის ცენტრში ჩასმული ხის შამფური სუფთა უნდა გამოვიდეს.
  10. გააგრილეთ კასეროლი მავთულის თაროზე, 15 წუთის განმავლობაში. ფრთხილად გადააბრუნეთ ქვაბი თეფშზე. მიირთვით არაჟანთან ან ჯემთან ერთად, თბილი ან გაგრილებული.

შეიძლება მოგეწონოთ

კომენტარის დამატება

გამოწერა

გამოიწერეთ ელ.ფოსტის განახლებები ახალ რეცეპტებზე...