ტაილანდური სალათი საქონლის ხორცით

Jul 16, 2024 - 01:03
 0  34
ტაილანდური სალათი საქონლის ხორცით
წინამომზ დრო  min
მომზადების დრო 20 min
ულუფა 4
სირთულე ადვილი

ინგრედიენტები

  • 1 ჩ.კ ტკბილი პაპრიკა
  • 1 ჩ.კ კაიენის წიწაკა
  • 1 ს.კ. ბრინჯი
  • 1 ლაიმი (წვენი და ცედრა)
  • 1 ს.კ. თევზის სოუსი
  • 2 ს.კ. წყალი
  • 1 ჩ.კ საჰარა
  • 250 გრ შემწვარი ან გამომცხვარი ხორცი
  • 1 დიდი კიტრი
  • 4 შალოტი
  • 1 კონა პიტნა
  • 1 კონა კილანტრო
  • ტაილანდური წიწაკა

ინსტრუქცია

  1. ტაფაზე მოხალეთ პაპრიკა და კაიენის წიწაკა და მოათავსეთ პატარა თასში. იმავე ტაფაში მოხარშეთ ბრინჯი, ხშირად ურიეთ დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში. გააგრილეთ ბრინჯი და გახეხეთ ფხვნილად ყავის საფქვავში.
  2. დრესინგისთვის შეურიეთ ლაიმის წვენი, თევზის სოუსი, წყალი, შაქარი და ნახევარი მოხალული პაპრიკა.
  3. ხორცი დავჭრათ თხელ ნაჭრებად და შევურიოთ დრესინგის ნახევარს.
  4. შალოტი დავჭრათ თხელ რგოლებად, ცხარე წიწაკა რგოლებად. დაჭერით პიტნის ფოთლები და გამოაცალკევეთ ტოტებიდან. ხორცის თასში დაამატეთ შალოტი, წიწაკა და მწვანილი, მოაყარეთ ბრინჯის ფხვნილის ნახევარი და აურიეთ (მეორე ნახევარი შეინახეთ შემდეგ ჯერზე).
  5. კიტრი დავჭრათ თხელ დაჭრილ ნაჭრებად და მოვათავსოთ თეფშზე. ზემოდან მოაყარეთ შემწვარი ხორცი.