ჰაეროვანი ხაჭოს კასეროლი გარგარის ჩირით და ვაშლით

Jul 17, 2024 - 11:49
 0  47
ჰაეროვანი ხაჭოს კასეროლი გარგარის ჩირით და ვაშლით
წინამომზ დრო  min
მომზადების დრო  min
ულუფა
სირთულე ადვილი

ინგრედიენტები

  • უცხიმო ხაჭო 600 გრ
  • მძიმე კრემი 150 მლ
  • შესქელებული რძე შაქრით 180გრ
  • ქათმის კვერცხი 3 ც.
  • მშრალი ვანილის პუდინგი 80 გრ
  • სემოლინა 2 ს.კ. ლ.
  • გარგარი ჩირი 10 ც.
  • ტკბილი ვაშლი 2 ც.

ინსტრუქცია

  1. ხაჭო მოათავსეთ თასში და ათქვიფეთ ჩაძირული ბლენდერით. დაუმატეთ კვერცხი და ნაღები, მოურიეთ, მაგრამ არ ათქვიფეთ. დაუმატეთ მშრალი პუდინგი, კარგად აურიეთ, შემდეგ დაუმატეთ შესქელებული რძე და ხაჭოს მასა კარგად აურიეთ.
  2. ცომს შეუთავსეთ ნაჭრებად დაჭრილი გამხმარი გარგარი. თუ რბილი, თხევადი ხაჭო გქონდა, ცომს დაუმატეთ 2-3 ს/კ. ლ. მატყუარა.
  3. თითოეული ვაშლი დავჭრათ 6-8 ნაწილად, ამოიღეთ თესლის ყუთი. 22 სმ დიამეტრის ფორმას მოათავსეთ საცხობი ქაღალდი. ხაჭოს მასა მოათავსეთ ფორმაში, ზემოდან გაასწორეთ და თქვენი გემოვნებით გააფორმეთ ვაშლის ნაჭრებით.
  4. ფუმფულა ხაჭოს ტაფა გარგარის ჩირით და ვაშლით მზადაა მიირთვათ
  5. გამოაცხვეთ ღუმელში 180 გრადუსზე, სანამ მზად არ იქნება, ღუმელის ძირზე მოათავსეთ თასი ან ტაფა წყლით. მზადყოფნის მაჩვენებელი ისაა, რომ მასა მთელ ზედაპირზე დაიყარა (შუა ჩიზქეიქივით არ უნდა აკანკალდეს.) აცადეთ ფორმაში გაგრილება და შეგიძლიათ მიირთვათ.