ღორის მწვადი (საუკეთესო მარინადი)

Jul 16, 2024 - 15:35
Jul 16, 2024 - 15:37
 0  108
ღორის მწვადი (საუკეთესო მარინადი)
წინამომზ დრო  min
მომზადების დრო  min
ულუფა
სირთულე ადვილი

ინგრედიენტები

  • ღორის ხორცი - 1.5 კგ
  • პატარა ხახვი - 10-12 ცალი
  • დიდი პომიდორი - 1 ც
  • ლიმონი - 0.5 ც
  • მარილი - 1 ჩ.კ
  • დაფქული წიწაკა - 1 ჩ.კ

ინსტრუქცია

  1. მოამზადეთ ინგრედიენტები ღორის მწვადისთვის. ხახვი დავჭრათ რგოლებად, პომიდორი დავჭრათ რგოლებად.
  2. გარეცხეთ ხორცი და გააშრეთ. დავჭრათ პატარა ნაჭრებად, ასანთის ყუთის ზომით.
  3. კონტეინერის ძირზე მოათავსეთ ხორცის ფენა, ზემოდან მარილი და პილპილი.ხახვის რგოლები მოათავსეთ ღორის ხორცზე.
  4. ხახვზე მოათავსეთ პომიდვრის ნაჭრები. მოაყარეთ ლიმონი.
  5. გაიმეორეთ პროცედურა მანამ, სანამ მთელი ხორცი არ მოთავსდება.
  6. დააფარეთ ღორის ხორცს ხახვითა და პომიდვრით და შედგით მაცივარში მინიმუმ 8 საათით. შეგიძლიათ პერიოდულად შეანჯღრიოთ კონტეინერი, რომ წვენები თანაბრად გადანაწილდეს და ხორცი უკეთესად დამარინადოს.
  7. შეწვათ გრილზე.