ღორის მწვადი (საუკეთესო მარინადი)
ინგრედიენტები
- ღორის ხორცი - 1.5 კგ
- პატარა ხახვი - 10-12 ცალი
- დიდი პომიდორი - 1 ც
- ლიმონი - 0.5 ც
- მარილი - 1 ჩ.კ
- დაფქული წიწაკა - 1 ჩ.კ
ინსტრუქცია
- მოამზადეთ ინგრედიენტები ღორის მწვადისთვის. ხახვი დავჭრათ რგოლებად, პომიდორი დავჭრათ რგოლებად.
- გარეცხეთ ხორცი და გააშრეთ. დავჭრათ პატარა ნაჭრებად, ასანთის ყუთის ზომით.
- კონტეინერის ძირზე მოათავსეთ ხორცის ფენა, ზემოდან მარილი და პილპილი.ხახვის რგოლები მოათავსეთ ღორის ხორცზე.
- ხახვზე მოათავსეთ პომიდვრის ნაჭრები. მოაყარეთ ლიმონი.
- გაიმეორეთ პროცედურა მანამ, სანამ მთელი ხორცი არ მოთავსდება.
- დააფარეთ ღორის ხორცს ხახვითა და პომიდვრით და შედგით მაცივარში მინიმუმ 8 საათით. შეგიძლიათ პერიოდულად შეანჯღრიოთ კონტეინერი, რომ წვენები თანაბრად გადანაწილდეს და ხორცი უკეთესად დამარინადოს.
- შეწვათ გრილზე.