კანაპეები კრევეტებით შამფურზე
კანაპე არის ფრანგული მინი სენდვიჩი. იგი თავდაპირველად შედგებოდა პურის პატარა ნაჭერისაგან, დაფარული პომიდვრით, ლორით, ყველით და ა.შ. მოგვიანებით, ინგრედიენტების სია გაფართოვდა და მიაღწია უსასრულობას.
ამ კანაპეებში ზედმეტი არაფერია; მთავარი ინგრედიენტი, რა თქმა უნდა, არის კრევეტები. ისინი განსაზღვრავენ კანაპეების გემოს და დომინანტურია. ლიმონი მატებს ოდნავ მჟავიანობას და კრევეტების გემოს უფრო საინტერესო და პიკანტურ ხდის. ხოლო მყარი ყველი (კარგი და ძვირი, რა თქმა უნდა) საჭმელს უფრო კეთილშობილს ხდის და მის გემოს ახალი ნოტებით ავსებს. კანაპეები კრევეტებით მზადდება ძალიან მარტივად და სწრაფად, ფაქტიურად 10 წუთში. ასე რომ, სტუმრების მოსვლამდე გექნებათ დრო არა მხოლოდ საჭმლის მოსამზადებლად, არამედ საკუთარი თავის მოწესრიგებისთვის. რამდენიმე წუთში უნდა მოხარშოთ კრევეტები, დავჭრათ ყველი და ლიმონი და ეს ყველაფერი შამფურებზე ან კბილის ჩხირებზე მოვასხათ, მწვანე ხახვით გავაფორმოთ. დღეს გაგიზიარებთ შამფურებზე კრევეტებით კანაპეების მომზადების ჩემს საყვარელ რეცეპტს. სცადე შენც!
ინგრედიენტები
- ლიმონი 0.5 ცალი
- კრევეტები - 200 გრამი
- მაგარი ყველი - 120გრ
ინსტრუქცია
მოამზადეთ ყველა საჭირო ინგრედიენტი. იყიდეთ კრევეტები გაყინული მშრალი, ასე რომ არ გადაიხდით ყინულს და დაიცვათ თავი გაფუჭებული პროდუქტისგან. მოხარშეთ კრევეტები წყალში მარილით და 1 ჩაის კოვზი კამა თესლით.
კრევეტები გაასუფთავეთ, ლიმონი დაჭერით წვრილად, ქერქის მოცილების გარეშე, ეს კანაპეს განსაკუთრებულ ბუდეს და მადისაღმძვრელ ფერს მისცემს. ყველი დავჭრათ პატარა ბრტყელ კვადრატებად.
სამივე ინგრედიენტი შამფურებით ან კბილის ჩხირებით გახეხეთ ამ თანმიმდევრობით: ჯერ კრევეტების ერთი ბოლო, შემდეგ ლიმონი, კრევეტების მეორე ბოლო და ბოლოს მყარი ყველი. ყველის წყალობით კანაპე სტაბილურად დადგება. მადა გააფორმეთ წვრილად დაჭრილი ხახვით და გახარებულ სტუმრებს მიირთვით წითელი და თეთრი ღვინით