ჩიპსები მიკროტალღურ ღუმელში
მიკროტალღურ ღუმელში შემწვარი ხრაშუნა ჩიფსები, რა თქმა უნდა, არ არის ჯანსაღი საჭმელი, მაგრამ მაინც ნაკლებად მავნე ალტერნატივაა მაღაზიაში ნაყიდი კარტოფილის ჩიფსებისგან განსხვავებით.
ინგრედიენტები
- კარტოფილი 5 ცალი
- მარილი 1-2 მწიკვი (გემოვნებით)
- მცენარეული ზეთი 2-3 ს.კ. კოვზი
- მშრალი სანელებლები 1-2 მწიკვი
ინსტრუქცია
გარეცხეთ კარტოფილი. შეგიძლიათ კანი მოაშოროთ, ან არ მოგიწიოთ. მე მაქვს კარტოფილი საკუთარი ბაღიდან, პესტიციდების გარეშე
ვჭრით ძალიან თხელ ნაჭრებად. კომბაინზე ან დანით - რომელი უფრო მოსახერხებელია თქვენთვის. მთავარია, რომ ფირფიტები თხელი
გარეცხეთ დაჭრილი კარტოფილი გამდინარე წყლის ქვეშ.
ველოდებით სანამ წყალი დაიწრიტება და ვათავსებთ შემდგომ თასში. მოასხით მცენარეული ზეთი და მოაყარეთ მარილი და სანელებლები.
მიკროტალღური ღუმელისთვის უსაფრთხო ბრტყელ ფირფიტაზე მოათავსეთ პერგამენტი და მოათავსეთ კარტოფილი ერთ ფენად. დავაყენეთ 5-7 წუთის განმავლობაში 700 ვატი სიმძლავრის მოსახარშად. მაგრამ აუცილებლად მიჰყევით პროცესს! ყველას სხვადასხვა მიკროტალღური ღუმელი აქვს! როგორც კი ჩიფსები ლამაზ ფერს შეიძენენ, გამორთეთ ღუმელი.