კანაპეები ფურშეტისათვის

კანაპეების დამზადების რეცეპტი სმარტშეფისგან

Jul 21, 2024 - 23:57
Jul 22, 2024 - 00:14
 0  62
კანაპეები ფურშეტისათვის
წინამომზ დრო  min
მომზადების დრო  min
ულუფა
სირთულე ადვილი

ეძებთ კანაპეების დამზადების რეცეპტს ფურშეტისათვის? მაშინ ნახეთ ეს წარმოუდგენლად მარტივი ვერსია - ყველით, პურით და ცხარე სოუსით.

თუ გსურთ მოამზადოთ უგემრიელესი კანაპეები ბუფეტის მაგიდისთვის სახლში ყველაზე ჩვეულებრივი ინგრედიენტებისგან, მაშინ ეს რეცეპტი თქვენთვისაა. სურვილისამებრ შეგიძლიათ შეავსოთ , შებოლილი ორაგულის ნაჭერით. ეს არის საბაზისო კანაპე, რომლის მომზადებაც უცბათ შესაძლებელია.

ინგრედიენტები

  • პური 3-4 ნაჭერი
  • ყველი 100 გრამი
  • მაიონეზი 3 ს.კ. კოვზი
  • მწვანილი 1 მწიკვი
  • დამუშავებული ყველი 1 ცალი

ინსტრუქცია

1. ჯერ პურს უნდა მოაგვაროთ. ამ შემთხვევაში გამოიყენება შავი პური, მაგრამ ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ ფრანგული ან ჩვეულებრივი თეთრი პური. ჯერ პურს უნდა მოაცილოთ ქერქები, შემდეგ კი დავჭრათ პატარა კვადრატებად. თუ დრო გვაძლევს, შეგიძლიათ პური 3-5 წუთით გახურებულ ღუმელში მოათავსოთ, მაშინ სახლში ბუფეტის კანაპეები ხრაშუნა გახდება.

2. შეგიძლიათ აიღოთ არა მარტო მყარი ყველი, არამედ რბილიც - მაგალითად მოცარელა. რაც უფრო მკვრივია ყველი, მით უფრო ადვილია მისთვის სასურველი ფორმის მიცემა. ის უნდა დაიჭრას იმავე ნაჭრებად, როგორც პური. როგორ გავხადოთ კანაპეები ბუფეტის მაგიდისთვის კიდევ უფრო ორიგინალური? შეგიძლიათ აიღოთ ფუნთუშების საჭრელები და გამოიყენოთ ისინი პურის და ყველის მოსაჭრელად.

3. გარეცხეთ და გაამშრალეთ ახალი მწვანილი (ამ ვერსიაში მხოლოდ კამა გამოიყენება, მაგრამ ეს შეიძლება იყოს აბსოლუტურად ნებისმიერი მწვანილი, რომელიც შემთხვევით იქნება სახლში). გახეხეთ კამა და მოათავსეთ ბლენდერის თასში. დაუმატეთ მაიონეზი და მსუბუქად ათქვიფეთ. თქვენ შეგიძლიათ გააკეთოთ ტექნოლოგიის გარეშე, მაგრამ შემდეგ სოუსი არ იქნება მთლიანად ერთგვაროვანი.

4. დამუშავებული ყველი დავჭრათ პატარა კუბიკებად. სურვილისამებრ შეგიძლიათ სოუსს 1-2 კბილი ნიორიც დაუმატოთ.

5. გამდნარი ყველი მოათავსეთ თასში მაიონეზით და ათქვიფეთ ნარევი ერთგვაროვან მასამდე. გამდნარი ყველის წყალობით, დრესინგი უფრო მკვრივი ტექსტურა ექნება და არ ჩამოვა.

6. ზეთისხილი და შავი ზეთისხილი შეიძლება გამოყენებულ იქნას დამატებით ინგრედიენტად. სურვილისამებრ შეიძლება შამფურზე კანაპეებით ან გვერდით მოთავსება, რადგან ეს კონკრეტული პროდუქტი ყველას არ მოსწონს.

7. ყველაფერი მზადაა და შეგიძლიათ კანაპეების აწყობა. პურის ნაჭერს წაუსვით მცირე რაოდენობით სოუსი და მოაყარეთ ყველი. თუ სასურველია, გაიმეორეთ 2-3 ჯერ. ფრთხილად გახეხეთ შამფურით და მიირთვით.