სალათი "ფრანგული"
სალათი "ფრანგული" - ძალიან სწრაფი და გემრიელი ფენოვანი სალათი სტაფილოსა და კვერცხის, ვაშლისა და ყველისგან. იდეალურია გვიან სტუმრებისა და სადილებისთვის.
ინგრედიენტები
- ვაშლი - 2 ცალი
- ახალი სტაფილო - 2 ცალი
- ქათმის კვერცხი - 4 ცალი
- მაგარი ყველი - 100-150 გრ
- ბოლქვი ხახვი (სურვილისამებრ) - 1 ც
- მაიონეზი - გემოვნებით (100 გრ)
ინსტრუქცია
- განათავსეთ კვერცხის ქვაბი, დაამატეთ ცივი წყალი და მარილი. აადუღეთ. ადუღეთ საშუალო ცეცხლზე დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დაასხით ცივი წყალი, გააგრილეთ, გაასუფთავეთ.
- სანამ კვერცხი დუღს, გააცალეთ კანი და დაიბანეთ სტაფილო, გახეხეთ საშუალო სახეხზე.
- გააცალეთ ხახვი, გარეცხეთ და დაჭერით პატარა კუბიკებად. ადუღეთ ქვაბი. ხახვს დაასხით მდუღარე წყალი 5 წუთის განმავლობაში. გადაწურეთ წყალი.
- გახეხეთ კვერცხი უხეშ სახეხზე.
- გახეხეთ მაგარი ყველი.
- გარეცხეთ ვაშლი, კანი, დაჭრილი თესლი. გახეხეთ უხეშ სახეხზე.
- შეაგროვეთ სალათი. 1 ფენა - ხახვი + მაიონეზი.
- მე -2 ფენა - ვაშლი + მაიონეზი. მე -3 ფენა - კვერცხი + მაიონეზი. მე -4 ფენა - სტაფილო + მაიონეზი.
- 5 ფენა - ყველი.
- დაამშვენეთ სალათი მწვანილით.