რეცეპტის ფოტო: ხაჭოს კასეროლი ვაშლით და ქიშმიშით, ნაბიჯი No1
გააცხელეთ ღუმელი 160°C-ზე. ქიშმიში 15-20 წუთის განმავლობაში თბილ წყალში გახსენით. შემდეგ გადაწურეთ ქილაში და გააშრეთ.
რეცეპტის ფოტო: ხაჭოს ქვაბი ვაშლით და ქიშმიშით, ნაბიჯი No2
შეურიეთ სემოლინა, ფქვილი, სახამებელი, გამაფხვიერებელი და მარილი. კვერცხი, გული, შაქარი და არაჟანი ავთქვიფოთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
რეცეპტის მომზადების ფოტო: ხაჭოს ქვაბი ვაშლით და ქიშმიშით, ნაბიჯი No3
განაგრძეთ ცემა (სასურველია ჩაძირვის ბლენდერით, მაგრამ შეგიძლიათ გამოიყენოთ მიქსერიც), დაამატეთ ცოტა ხაჭო. როდესაც მთელი ხაჭო დაემატება, დაამატეთ მშრალი ნარევი და საფუძვლიანად აურიეთ. გააჩერეთ ნარევი 20 წუთის განმავლობაში.
გათალეთ ვაშლი, გაჭერით ნაჭრებად და მოაყარეთ ლიმონის წვენი. ცომს დაუმატეთ ლიმონის ცედრა და ქიშმიში და აურიეთ.
რეცეპტის ფოტო: ხაჭოს ქვაბი ვაშლით და ქიშმიშით, ნაბიჯი No5
ღრმა ტაფას უხვად წაუსვით ზეთი და მოაყარეთ ცოტაოდენი სემოლინა. ვაშლი ტაფის ძირზე მოათავსეთ, ერთმანეთის გადაფარვით. ფრთხილად მოათავსეთ ცომი მათზე. ქვაბი შედგით ღუმელში 45–60 წუთის განმავლობაში. მზა ჭურჭლის ცენტრში ჩასმული ხის შამფური სუფთა უნდა გამოვიდეს.
გააგრილეთ კასეროლი მავთულის თაროზე, 15 წუთის განმავლობაში. ფრთხილად გადააბრუნეთ ქვაბი თეფშზე. მიირთვით არაჟანთან ან ჯემთან ერთად, თბილი ან გაგრილებული.