მწვადი ძმრით და ხახვით
სტანდარტული მწვადი ძმრით და ხახვით
ინგრედიენტები
- ღორის რბილობი მცირე რაოდენობით ცხიმით (კისერი, ღრძილები, წიპწა) – 2 კგ
- ხახვი - 1,5 კგ
- სასმელი წყალი – 1ლ
- სუფრის ძმარი (9%) - 3 ს.კ. ლ.
- ახლად დაფქული შავი პილპილი - გემოვნებით
- მარილი
ინსტრუქცია
- მოამზადეთ ღორის ხორცი მწვადისთვის. გარეცხეთ ხორცი და გააშრეთ ქაღალდის პირსახოცებით. მოაშორეთ ზედმეტი ცხიმი, დატოვეთ თხელი ფენა. ხორცი დავჭრათ 2 სმ სისქის ნაჭრებად.
- გააცალეთ ქაბაბის ბოლქვები და დაჭერით რგოლებად მინიმუმ 3-5 მმ სისქით. ხორცი მოათავსეთ დიდ, განიერ ქვაბში. ზემოდან მოაყარეთ დაჭრილი ხახვი.
- მოაყარეთ მარილი (დაახლოებით 1 ს/კ) და პილპილი გემოვნებით. ხორცის ნაჭრები შეურიეთ ხახვს, შეეცადეთ წვენი ამოიღოთ რგოლებიდან. ჩაასხით ძმარი წყალში და აურიეთ კოვზით.
- მიღებული მარინადი დაასხით ტაფაში ხორცს და ხახვს. კვლავ აურიეთ და დახურეთ კონტეინერი სახურავით. ხორცი შედგით მაცივარში მინიმუმ 12 საათის განმავლობაში დასამარინადებლად.
- მოამზადეთ ნახშირი მწვადისთვის: კარგად უნდა დაიწვას და თეთრი ფერფლით დაიფაროს. ღორის ნაჭრები გადაუსვით შამფურებზე, მონაცვლეობით ხახვის რგოლებით.
- შამფურები მოათავსეთ გრილზე და მოხარშეთ, დროდადრო გადაატრიალეთ, სანამ ბოლომდე არ მოიხარშება. პროცესი დაახლოებით 15 წუთი სჭირდება. შეგიძლიათ მიირთვათ ახალი მწვანილით და ბოსტნეულით.