მწვადი ძმრით და ხახვით

Jul 16, 2024 - 15:39
 0  51
მწვადი ძმრით და ხახვით
წინამომზ დრო 720 min
მომზადების დრო 30 min
ულუფა 6
სირთულე ადვილი

სტანდარტული მწვადი ძმრით და ხახვით

ინგრედიენტები

  • ღორის რბილობი მცირე რაოდენობით ცხიმით (კისერი, ღრძილები, წიპწა) – 2 კგ
  • ხახვი - 1,5 კგ
  • სასმელი წყალი – 1ლ
  • სუფრის ძმარი (9%) - 3 ს.კ. ლ.
  • ახლად დაფქული შავი პილპილი - გემოვნებით
  • მარილი

ინსტრუქცია

  1. მოამზადეთ ღორის ხორცი მწვადისთვის. გარეცხეთ ხორცი და გააშრეთ ქაღალდის პირსახოცებით. მოაშორეთ ზედმეტი ცხიმი, დატოვეთ თხელი ფენა. ხორცი დავჭრათ 2 სმ სისქის ნაჭრებად.
  2. გააცალეთ ქაბაბის ბოლქვები და დაჭერით რგოლებად მინიმუმ 3-5 მმ სისქით. ხორცი მოათავსეთ დიდ, განიერ ქვაბში. ზემოდან მოაყარეთ დაჭრილი ხახვი.
  3. მოაყარეთ მარილი (დაახლოებით 1 ს/კ) და პილპილი გემოვნებით. ხორცის ნაჭრები შეურიეთ ხახვს, შეეცადეთ წვენი ამოიღოთ რგოლებიდან. ჩაასხით ძმარი წყალში და აურიეთ კოვზით.
  4. მიღებული მარინადი დაასხით ტაფაში ხორცს და ხახვს. კვლავ აურიეთ და დახურეთ კონტეინერი სახურავით. ხორცი შედგით მაცივარში მინიმუმ 12 საათის განმავლობაში დასამარინადებლად.
  5. მოამზადეთ ნახშირი მწვადისთვის: კარგად უნდა დაიწვას და თეთრი ფერფლით დაიფაროს. ღორის ნაჭრები გადაუსვით შამფურებზე, მონაცვლეობით ხახვის რგოლებით.
  6. შამფურები მოათავსეთ გრილზე და მოხარშეთ, დროდადრო გადაატრიალეთ, სანამ ბოლომდე არ მოიხარშება. პროცესი დაახლოებით 15 წუთი სჭირდება. შეგიძლიათ მიირთვათ ახალი მწვანილით და ბოსტნეულით.