ლიმონის კუსკუსი
ლიმონის კუსკუსი
ინგრედიენტები
- 1/4 ც. წყალი
- 1 ც. კუსკუსი (მარცვლებად შეკრულ მაგარი ხორბლის ფქვილი სემოლინა)
- 3/4 ჩაის კოვზი კოზერის მარილი
- 1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
- 3/4 ც. დაჭრილი მწვანე ხახვი
- 1 კბილი ნიორი
- 1 ჩაის კოვზი ლიმონის ქერქი
- 1/4 ჩაის კოვზი წიწაკა
ინსტრუქცია
- 2 ლიტრიან ქვაბში ადუღეთ წყალი. დაამატეთ კუსკუსი და 1-2 ჩაის კოვზი მარილი. დააფარეთ თავზე და დაუწიეთ ცეცხლს მინიმალურზე; იდუღოს 9 წუთი, აურიეთ მხოლოდ ერთხელ.
- იმავდროულად, პატარა ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი. დაამატეთ მწვანე ხახვი და შეწვით 4-დან 5 წუთის განმავლობაში, სანამ არ დარბილდება. დაამატეთ ნიორი და მოხარშეთ 1 წუთი. დაამატეთ ლიმნის ქერქი.
- აურიეთ სკალინის ნარევი კუსკუსში; მოაყარეთ დარჩენილი მარილი და წიწაკა.