კლასიკური ხაჭოს მაფინი

კლასიკური ხაჭოს მაფინი

Jul 20, 2024 - 02:02
Jul 20, 2024 - 02:06
 0  173
კლასიკური ხაჭოს მაფინი
წინამომზ დრო  min
მომზადების დრო  min
ულუფა
სირთულე ადვილი

ყოველთვის აღფრთოვანებული ვიყავი ფუმფულა ხაჭოიანი ნამცხვრებით.

სასურველია გამოიყენოთ სილიკონის ფორმები მაფინების გამოსაცხობად. უბრალოდ შეავსეთ ცომით და შედგით ღუმელში. მზა მაფინი არ წებდება და მშვენივრად გამოდის. მიზანშეწონილია ნებისმიერი სხვა ფორმა შეზეთოთ საკონდიტრო ცხიმით ან მარგარინით ან მცენარეული ზეთით. Წარმატებები!

ინგრედიენტები

  • ხაჭო 150 გრამი
  • შაქარი 150 გრამი
  • კარაქი 70 გრამი
  • პრემიუმ ხორბლის ფქვილი 150 გრამი
  • კვერცხი 2 ცალი
  • გამაფხვიერებელი 1 ჩაის კოვზი

ინსტრუქცია

  1. მოამზადეთ ინგრედიენტები მაფინებისთვის. გაზომეთ შაქრის, ფქვილის და ხაჭოს ზუსტი რაოდენობა. კარაქი ჯობია გაცივებული მიიღოთ, მაგრამ შეგიძლიათ გამოიყენოთ ოთახის ტემპერატურაზეც.

  2. აიღეთ კომფორტული ღრმა თასი. მიქსერით ათქვიფეთ კარაქი შაქართან ერთად. შემდეგ დაამატეთ ხაჭო, გააგრძელეთ ინგრედიენტების შერევა მიქსერით.
  3. სანამ ჯერ კიდევ მიქსერით მუშაობთ, ათქვიფეთ კვერცხები სათითაოდ და შეურიეთ ცომს.

  4. შეიტანეთ გაცრილი ფქვილი, წინასწარ შეურიეთ გამაფხვიერებელს, რომ თანაბრად გადანაწილდეს ცომში. მიქსერით შეურიეთ ხაჭოს მასა ფქვილთან ერთად.

  5. უნდა მიიღოთ გლუვი, ელასტიური და ზომიერად სქელი ცომი. შეავსეთ მაფინის ჭიქები ორი მესამედით სავსე ცომით. სილამაზისა და მოხერხებულობისთვის შეგიძლიათ მოაწყოთ ისინი ქაღალდის ფორმებით. მაფინები შედგით ცხელ ღუმელში 25-30 წუთით, გამოცხობის ტემპერატურა - 175-180 გრადუსი. დააკვირდით მზადყოფნას.

  6. ხაჭოს მაფინები მზადაა! გემირელად მიირთვით!