ცომი საცხობ ფურცელზე გააბრტყელეთ თხელ ნამცხვარში, რომლის დიამეტრი დაახლოებით 24 სმ. გადაიტანეთ საცხობ ლანგარზე და ხშირად გაწურეთ ჩანგლით. გამოაცხვეთ დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში 180°C ტემპერატურაზე. გავაციოთ (მინიმუმ 10 წუთი).
ჩიზქეიქის შიგთავსის მოსამზადებლად კვერცხები გაყავით გულებად და ცილებად. ხაჭო წვრილ საცერში გადაიტანეთ დიდ თასში. დაუმატეთ გულები, 200 გრ შაქარი და დაფქული დარიჩინი. ათქვიფეთ მიქსერით ერთგვაროვანი კონსისტენციის მიღებამდე.
ცალკე ათქვიფეთ კვერცხის ცილა მიქსერით, სანამ არ ჩამოყალიბდება მყარი მწვერვალები. დაუმატეთ ხაჭოს მასას ორი დანამატით, სწრაფად ურიეთ სპატულით. ჩაასხით ჩიზქეიქის ფუძის შემცველ ტაფაში და გაათბეთ.
გარეცხეთ ვაშლი და ამოიღეთ ბირთვი სპეციალური ნაჭრის გამოყენებით. ნაყოფი დავჭრათ წრეებად და მოვათავსოთ ხაჭოს მასაზე ყალიბში. მოაყარეთ დარჩენილი შაქარი და გამოაცხვეთ 50 წუთის განმავლობაში 180°C-ზე.
ოდნავ გააგრილეთ ღუმელში ღია კარით (1 საათი), შემდეგ ოთახის ტემპერატურაზე. შედგით მაცივარში მინიმუმ 3 საათი. სუფრასთან მიტანამდე, ჩიზქეიქს შეიძლება მოაყაროთ შაქრის პუდრა.