ყაყაჩოს ხაჭოიანი კასეროლი
ეს ხაჭო მზადდება წყლის აბაზანაში, პრაქტიკულად შაქრის გარეშე, მთელი მარცვლეულის ფქვილით. ყაყაჩო და ვაშლი მას პიკანტურ ნოტს აძლევს.
ინგრედიენტები
- ხაჭო 250 გ
- კვერცხი 2 ც.
- თაფლი 2 ს.კ
- ვაშლი 1 ც.
- ყაყაჩო 2 ს.კ
- შაქრის პუდრა 2 ს.კ.
- მარილი
- კენკრა
- მთელი მარცვლეულის ფქვილი 1 ს.კ.
ინსტრუქცია
- ხაჭო ავთქვიფოთ კვერცხთან ერთად.
- ვაშლი დავჭრათ კუბებად.
- ხაჭოს დაუმატეთ ყაყაჩოს თესლი.
- დაამატეთ ვაშლი და თაფლი.
- მთელი მარცვლეულის ფქვილი.
- აურიეთ და ჩაასხით ფორმაში. თუ ტაფა მოსახსნელია, გადააფარეთ ფოლგა.
- საცხობ ფორმაში ჩაასხით ცხელი წყალი, მოათავსეთ ქვაბი და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 40 წუთის განმავლობაში.
- გააგრილეთ, ამოიღეთ ტაფიდან და უხვად მოაყარეთ შაქრის პუდრა, როგორც... თავად კასეროლი პრაქტიკულად არ არის ტკბილი. სურვილისამებრ მორთეთ კენკრით.
- Გემრიელად მიირთვით!