ჩიფსები ღუმელში

Jul 16, 2024 - 00:49
Jul 16, 2024 - 16:57
 0  94
ჩიფსები ღუმელში
ჩიფსები ღუმელში
ჩიფსები ღუმელში
ჩიფსები ღუმელში
ჩიფსები ღუმელში
წინამომზ დრო 120 min
მომზადების დრო 30 min
ულუფა 4
სირთულე საშუალო

ჯანსაღი სწრაფი კვების კიდევ ერთი ვერსია! დიახ, ჩიფსები კარგია.

ინგრედიენტები

  • ახალი კარტოფილი 4 ც.
  • ხმელი ნიორი 1 მწიკვი
  • დაფქული წითელი პაპრიკა 1 მწიკვი
  • პროვანსის მწვანილი 1 მწიკვი
  • ახლად დაფქული წიწაკის ნარევი 1 მწიკვი
  • ზეითუნის ზეთი 2 ს.კ.
  • მარილი გემოვნებით

ინსტრუქცია

  1. გარეცხეთ კარტოფილი, გააშრეთ და დაჭერით რაც შეიძლება თხელ ნაჭრებად. გააჩერეთ ცივ წყალში 2 საათის განმავლობაში. გადაწურეთ წყალი და ბლანკები ძალიან კარგად გააშრეთ ქაღალდის პირსახოცებით.
  2. კარტოფილი მოათავსეთ თასში, დაუმატეთ ყველა სუნელი (მარილის გარდა). მოასხით ზეითუნის ზეთი და ყველაფერი ნაზად აურიეთ.
  3. გააცხელეთ ღუმელი 220-230°C-ზე. საცხობ ფირფიტას მოათავსეთ პერგამენტის ქაღალდი, გაანაწილეთ კარტოფილი ერთ ფენად და გამოაცხვეთ დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში.
  4. რაც უფრო მეტად იქნება შემწვარი, მით უფრო ხრაშუნა გახდება. ჩიფსებს მოაყარეთ მარილი და მიირთვით დაუყოვნებლივ.