ჩიფსები ღუმელში
ჯანსაღი სწრაფი კვების კიდევ ერთი ვერსია! დიახ, ჩიფსები კარგია.
ინგრედიენტები
- ახალი კარტოფილი 4 ც.
- ხმელი ნიორი 1 მწიკვი
- დაფქული წითელი პაპრიკა 1 მწიკვი
- პროვანსის მწვანილი 1 მწიკვი
- ახლად დაფქული წიწაკის ნარევი 1 მწიკვი
- ზეითუნის ზეთი 2 ს.კ.
- მარილი გემოვნებით
ინსტრუქცია
- გარეცხეთ კარტოფილი, გააშრეთ და დაჭერით რაც შეიძლება თხელ ნაჭრებად. გააჩერეთ ცივ წყალში 2 საათის განმავლობაში. გადაწურეთ წყალი და ბლანკები ძალიან კარგად გააშრეთ ქაღალდის პირსახოცებით.
- კარტოფილი მოათავსეთ თასში, დაუმატეთ ყველა სუნელი (მარილის გარდა). მოასხით ზეითუნის ზეთი და ყველაფერი ნაზად აურიეთ.
- გააცხელეთ ღუმელი 220-230°C-ზე. საცხობ ფირფიტას მოათავსეთ პერგამენტის ქაღალდი, გაანაწილეთ კარტოფილი ერთ ფენად და გამოაცხვეთ დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში.
- რაც უფრო მეტად იქნება შემწვარი, მით უფრო ხრაშუნა გახდება. ჩიფსებს მოაყარეთ მარილი და მიირთვით დაუყოვნებლივ.