ბისტროგანოვი კლასიკური

Jul 16, 2024 - 15:48
Jul 19, 2024 - 14:57
 0  130
ბისტროგანოვი კლასიკური
წინამომზ დრო 60 min
მომზადების დრო 35 min
ულუფა 4
სირთულე ადვილი

რა შეიძლება იყოს უფრო სასიამოვნო, ვიდრე სახლში მომზადებული ლანჩი ან ვახშამი! ბისტროგანოვი და კარტოფილის პიურე შესანიშნავი კერძია სწორედ ასეთი შემთხვევისთვის. საქონლის რბილი ნაჭრები პომიდვრის კრემის სოუსში და ნაზი, ჰაეროვანი კარტოფილით. ეს ძალიან გემრიელია! მთელი ოჯახი კმაყოფილი იქნება.

ინგრედიენტები

  • საქონლის ხორცი (რბილობი) - 450 გ
  • ხახვი - 150 გ
  • არაჟანი - 100 გ
  • ტომატის პასტა - 30 გ
  • კარაქი - 20 გ
  • მცენარეული ზეთი - 2-3 ს/კ. კოვზები
  • ხორბლის ფქვილი - 1,5 ს/კ. კოვზები
  • მარილი - გემოვნებით
  • დაფქული შავი პილპილი - გემოვნებით
  • კარტოფილი - 1,2 კგ
  • კარაქი - 20 გ
  • მარილი - გემოვნებით

ინსტრუქცია

1. ხორცს კარგად ვრეცხავთ, ქაღალდის პირსახოცით ვწმენდთ და გადავახვევთ ფილმში.

2. ხორცი მოვათავსოთ დაფაზე და ავთქვიფოთ ყველა მხრიდან რულეტივით.

3. ხორცი დავჭრათ 1 სმ სისქის ნაჭრებად.

4. შემდეგ ჩვენ დავჭრათ თითოეული ნაჭერი მარცვლეულის გასწვრივ თხელ ზოლებად.

5.გაფცქვენით ხახვი და დაჭერით პატარა კუბებად.

6. ტაფაზე გავაცხელოთ მცენარეული ზეთი (1-2 ს/კ), შემდეგ მოვაყაროთ კარაქი და გავადნოთ.

7. ხახვი მოათავსეთ ტაფაში და შეწვით 5-7 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. შემდეგ გადაიტანეთ თეფშზე.

8. ხორცის ნაჭრები ამოვავლოთ ფქვილში

9. დარჩენილი მცენარეული ზეთი გავაცხელოთ ტაფაში და მოვაყაროთ ხორცის ნაჭრები.
არ აურიოთ ხორცი, ის გამოყოფს წვენს. ადუღეთ საკუთარ წვენში დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში.

10. ამ დროს გათალეთ კარტოფილი და დაჭერით თვითნებურ ნაჭრებად.

11. გადაავლეთ და დაამატეთ წყალი, ადუღეთ დარბილებამდე (ადუღებიდან 20 წუთის შემდეგ). მოხარშვისას წყალი მოაყარეთ მარილი.

12. ხორცის პერიოდულად მორევას ვიწყებთ, რომ არ დაიწვას, მაგრამ ყველა მხრიდან შემწვარი იყოს.

13. შემდეგ ხორცს მოაყარეთ მარილი და პილპილი, დაუმატეთ დაფნის ფოთოლი, შემწვარი ხახვი, არაჟანი და ტომატის პასტა. მოხარშეთ ხორცი დაბალ ცეცხლზე 10-15 წუთის განმავლობაში.

14. მზა კარტოფილიდან გადაწურეთ სითხე (დავურიოთ 1 ჭიქა სითხე, რომ დაფქული კარტოფილის კონსისტენცია სასურველ კონსისტენციაზე მოიყვანოთ). კარტოფილის დაფქვის საშუალებით დაჭერით კარტოფილი, საჭიროების შემთხვევაში კარტოფილს ცოტაოდენი სითხე დაუბრუნეთ. დაუმატეთ კარაქი და ისევ მოზილეთ.

ძროხის სტროგანოვის პიურე მზად არის. Გემრიელად მიირთვით!