კექსი კლასიკური
კლასიკური კექსი, ქიშმიშით
ამ რეცეპტის მომზადება სიამოვნებაა. კექსი ყოველთვის გამოდის პირველი ცდით. რა არის ამისთვის საჭირო? უბრალოდ ყურადღებით წაიკითხეთ ყველა ნაბიჯი და აუცილებლად მიაღწევთ წარმატებას! ჩაისთან გემრიელი კერძი გარანტირებულია მთელი ოჯახისთვის!
ინგრედიენტები
- კარაქი 175 გრამი
- შაქარი 175 გრამი
- ვანილინი 1 მწიკვი
- მარილი 1 მწიკვი
- კვერცხი 3 ცალი
- ფქვილი 175 გრამი
- გამაფხვიერებელი 1/2 ჩაის კოვზი
- ქიშმიში 100 გრამი
ინსტრუქცია
ქიშმიში გარეცხეთ, დაასხით მდუღარე წყალი რამდენიმე წუთის განმავლობაში და გააშრეთ.
დარბილებული კარაქი ვანილით, მარილით და შაქრით ათქვიფეთ, სანამ შაქარი მთლიანად არ დაიშლება.
განაგრძეთ თქვეფა, დაუმატეთ კვერცხები სათითაოდ.
დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი და გამაფხვიერებელი. განაგრძეთ მორევა.
მიღებულ სქელ ცომს დაუმატეთ ხმელი ქიშმიში, ყველაფერი კარგად აურიეთ.
საცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი და მოაყარეთ ფქვილი. მოათავსეთ ცომი ფორმაში. ნამცხვარი გამოაცხვეთ 160 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 60-75 წუთის განმავლობაში. ფოკუსირება თქვენს ღუმელზე. 1 საათის შემდეგ შეამოწმეთ ნამცხვარი მზადყოფნაში: სანამ კბილის ღვეზელი არ გაშრება.
მზა კექსი გავაციოთ ტაფაში და სურვილისამებრ მოვაყაროთ შაქრის პუდრა. სხვათა შორის, მეორე დღეს ნამცხვარი გაცილებით გემრიელი იქნება. კარგი მადა!